Dragi svi,
molim vas da se u raspravi, objašnjavanju i dokazivanju nauka Crkve suzdržite od svih inkvizitorskih metoda i sudova (tko je heretik, a tko nije...) i od osobnih analiza (tko treba na ispovijed, tko ne smije na pričest...) jer je velika razlika između psihološko-duhovnog nasilja nad nekim i tumačenja nauka Crkve.
Vjera nam je svima nešto sveto, pa vas molim za poštovanje, blagost i kršćansku ljubav...
Nažalost, istina je da ne razumiju svi sve vjerske istine, živimo u vremenu nove evangelizacije kad je potrebno ponovno navijestiti kršćanski nauk ispočetka, kao kad je Pavao došao u Efez (Dj 19, 1-10) pa našao učenike koji su bili kršteni samo krštenjem Ivanovim; Pavao ih nije osudio niti nazivao hereticima nego je razgovarao s njima, izložio im nauk i tri mjeseca hrabro raspravljao i uvjeravao o kraljevstvu Božjem... Slično je bilo i s Apolonom u Efezu (Dj 18, 24 -28).
Bilo bi dobro da Admin odvoji u zasebnu temu ili Recycle bin sve one postove koji nemaju veze s temom i s objavama sv. Gertrude.
Evo, odvojio je
Slažem se s tobom. Ja sam o ovome pričala sa ispovijednikom, on nije to uzeo za neki grijeh, već za preispitivanje, ispitivanje, nije čak ni komentirao.
Raspravljati, da, suditi čovjeka, davati mu nazive, ne.
Ali mislim da nije u pitanju vjera, stvar je naravi. Ja sam znatiželjna, sve preispitujem, što ću, takva sam stvorena.
Neki su uvjereni u svoju pravičnost (trenutno se ne mogu sjetiti boljeg naziva), ne znaju komunicirati, bolje da ne nastavljam, ali takvi nisu za razgovor, pa neznam zašto inzistiraju.
Pogotovo što ima ljudi koji će citirati katekizam, ako treba i na engleskom, a uživaju podrugivati se ljudima i omalovažavati ih, koja tu korist od citiranja katekizma?
Mislim na istu osobu koja je to radila na drugom forumu, bila kažnjena, sad to radi ovdje.
Pravi igrokaz od mojih postova, vadi rečenice, podruguje se, počinje raditi što je radio i tamo.