Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 20:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 432 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub ruj 02, 2023 15:15 

Zašto misliš da sam čitao kvazi katolike poput ovih koje si naveo?

Pajdo! Ti nisi sposoban ni citirati običan post onak kak "Bog zapoveda", kamoli što drugo. :roll: Nisam naveo nikakve kvazi katolike, naveo sam samo jednog čovjeka i taj veze s katolicima nema. Vidi ovo, citiram;

Koga si ti čitao sa sedam godinica: "Vlak u snijegu" Mato Lovrak?!

Pretpostavljam da ćeš odgovore na ona pitanja koje ti je postavila ženska pod nickom Majkićka i dalje ljubomorno čuvati. :lol:

Vrh

PostPostano: Sub ruj 02, 2023 17:26 

Pajdo! Ti nisi sposoban ni citirati običan post onak kak "Bog zapoveda", kamoli što drugo. :roll: Nisam naveo nikakve kvazi katolike, naveo sam samo jednog čovjeka i taj veze s katolicima nema. Vidi ovo, citiram;

Pretpostavljam da ćeš odgovore na ona pitanja koje ti je postavila ženska pod nickom Majkićka i dalje ljubomorno čuvati. :lol:

Da.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 03, 2023 05:52 

JMertz1917 tvoja prva definicija na koju sam reagirala stvarno ne drži vodu. Pojam homoseksualac ne označava osobu koja se suzdržava od homoseksualnog čina. Pojam uopće nije crkvene naravi i ne treba mu davati neko značenje koje nema. Dobro si primijetio kako postoji razlika između nagnuća i samog čina. Ne kažem ti to da bi pametovala nego da ne bude gle kako je definirao tako nešto pa onda dođe onaj s čipkicom i insinuacijama oko toga. Ne trebamo tome nikako pridonositi. Moje čuđenje je iskoristio Fran kojem je psiha na čudnim nivoima. Pogledaj samo kako latentno prezire žene pa neprestano piše „ženska“ ali kad se pogleda kakvim se modernističkim filozofima napajao to ne treba čuditi.
Ipak ova „rasprava“ između tebe i Frana pokazala je u kakvom su stanju modernisti. Oni kao vjeruju, a pokazuju krajnju netrpeljivost prema drugim koji vide pogubnost takvog načina prakticiranja vjere. Teška je situacija jer i neki biskupi kao Uzinić daju sve čudnije izjave. Ipak mi znamo što trebamo činiti. Čvrsto vjerovati, ne pristajati na nikakav modernizam jer je to sinteza zla i davati zadovoljštinu.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 05, 2023 01:18 

JMertz1917 tvoja prva definicija na koju sam reagirala stvarno ne drži vodu. Pojam homoseksualac ne označava osobu koja se suzdržava od homoseksualnog čina. Pojam uopće nije crkvene naravi i ne treba mu davati neko značenje koje nema. Dobro si primijetio kako postoji razlika između nagnuća i samog čina. Ne kažem ti to da bi pametovala nego da ne bude gle kako je definirao tako nešto pa onda dođe onaj s čipkicom i insinuacijama oko toga. Ne trebamo tome nikako pridonositi. Moje čuđenje je iskoristio Fran kojem je psiha na čudnim nivoima. Pogledaj samo kako latentno prezire žene pa neprestano piše „ženska“ ali kad se pogleda kakvim se modernističkim filozofima napajao to ne treba čuditi.
Ipak ova „rasprava“ između tebe i Frana pokazala je u kakvom su stanju modernisti. Oni kao vjeruju, a pokazuju krajnju netrpeljivost prema drugim koji vide pogubnost takvog načina prakticiranja vjere. Teška je situacija jer i neki biskupi kao Uzinić daju sve čudnije izjave. Ipak mi znamo što trebamo činiti. Čvrsto vjerovati, ne pristajati na nikakav modernizam jer je to sinteza zla i davati zadovoljštinu.

Ma razumijem što hoćeš reći. Fokus kod te objave nije bio nužno kod terminologije, već u činjenicicda treba razaznati razliku između sodomita i onih koji žive u celibatu. U svakom slučaju to je bila poanta.

A što se Frana i njemu sličnih tiče, oni se hrane upravo od ovakvih situacija. Kod njega nije fokus na tome da bude katolik, već da svojim imaginarnim neprijateljima pokaže da je on nekakvo mjerilo nečega. To se također vidi i kod stalnog spominjanja jednih te istih imena (ne znam kakav bi to trebalo imati učinak...). U svakom slučaju takve poput njega jednostavno teeba ignorirati jer se hrane od pažnje.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 05, 2023 14:01 

Ma razumijem što hoćeš reći. Fokus kod te objave..

Koje objave?! Šta ti umišljaš da si Braco sa Srebrnjaka ili vidoviti Milan?! :roll: Svoje pisanje smatraš objavom, tako su te Toma blizanac i njegov brat Marko učili?! Ti da nama donosiš objave o tome šta su to homoseksualci?! Ovo je za tebe objava, citiram;

Homoseksualac je netko tko ima protunaravan osjećaj privlačnosti prema istome spolu, međutim shvaćajući poremećenost takvih nagnuća živi u celibatu. Homoseksualac, dakle, ne čini nikakav grijeh.

Jake li objave. :lol: Čak ni Majkićka ne priznaje tu "objavu";

Gdje si ti vidio ovakvu definiciju?

Nije to definicija, to je objava. :|

Vrh

PostPostano: Čet ruj 07, 2023 01:06 

Koje objave?! Šta ti umišljaš da si Braco sa Srebrnjaka ili vidoviti Milan?! :roll: Svoje pisanje smatraš objavom, tako su te Toma blizanac i njegov brat Marko učili?! Ti da nama donosiš objave o tome šta su to homoseksualci?! Ovo je za tebe objava, citiram;

Jake li objave. :lol: Čak ni Majkićka ne priznaje tu "objavu";

Nije to definicija, to je objava. :|

Zaista se nadam da je ovo što si napisao neki očajan pokušaj šale. Inače, objava u našem jeziku ima više značenja. Primarno je značenje (prema HJP-u) "javna obavijest o čemu, oglas upućen javnosti". Dakle, ono što sam objavio na ovom portalu jest objava. Prestani biti psihotičan i pozabavi se materinjim jezikom, nitko ovdje nije govorio o nekakvim nadnaravnim objavama.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 07, 2023 20:26 

Zaista se nadam da je ovo što si napisao neki očajan pokušaj šale.

Nije šala, čista podrugljivost. :lol:

Inače, objava u našem jeziku ima više značenja.

Slažem se.

Primarno je značenje (prema HJP-u) "javna obavijest o čemu, oglas upućen javnosti". Dakle, ono što sam objavio na ovom portalu jest objava. ... nitko ovdje nije govorio o nekakvim nadnaravnim objavama.

Jarane moj! Šta odmah nisi rekao da objava koju si nam ovde objavio nema nadnaravni karakter?! :roll: :lol: Ja sam pomislio da je ta objava koju si ti ovde nama objavio, nešto kao definicija nečeg. Koliko vidim, nisam jedini kojeg je odvelo na krivi trag. Kad si nam objavio objavu o homoseksualcima, citiram;

Homoseksualac je netko tko ima protunaravan osjećaj privlačnosti prema istome spolu, međutim shvaćajući poremećenost takvih nagnuća živi u celibatu. Homoseksualac, dakle, ne čini nikakav grijeh.

Majkićka te pitala, citiram;

Kaže definiciju. Tako sam i ja pomislio - definiciju. Dobro, sad znamo da nije definicija nego je objava. Oko toga smo na čisto. Sad mi ni jasna samo jedna stvar oko te objave, ni mi jasno zašto nam ne želiš otkriti izvor te objave. Otkrio si da nadnaravna nije, vredu poštivam. Nisam skeptičan, ali ako bi baš poželio saznati izvor te objave, bi mi ti napisao ovde. Razmeš kaj me kopka?! Kak da ja znam da je ta objava točna, gdje to mogu provjeriti?! Prvo šta te Majkićka pitala oko te objave, citiram;

Nemoj ni njoj šta zamjeriti, ona je tada spomenula riječ "definicija", ni ženska mogla znati da se radi o objavi. Ali kad si nam objavio tu objavu o homoseksualcima, prvo šta se nekako čovjeku nameće jest baš to što te Majkićka pitala, citiram;

Hoćeš li nam konačno otkriti odakle ti ta objava o homoseksualcima?! :)

Vrh

PostPostano: Čet ruj 07, 2023 21:09 

Nije šala, čista podrugljivost. :lol:

Slažem se.

Jarane moj! Šta odmah nisi rekao da objava koju si nam ovde objavio nema nadnaravni karakter?! :roll: :lol: Ja sam pomislio da je ta objava koju si ti ovde nama objavio, nešto kao definicija nečeg. Koliko vidim, nisam jedini kojeg je odvelo na krivi trag. Kad si nam objavio objavu o homoseksualcima, citiram;

Majkićka te pitala, citiram;

Kaže definiciju. Tako sam i ja pomislio - definiciju. Dobro, sad znamo da nije definicija nego je objava. Oko toga smo na čisto. Sad mi ni jasna samo jedna stvar oko te objave, ni mi jasno zašto nam ne želiš otkriti izvor te objave. Otkrio si da nadnaravna nije, vredu poštivam. Nisam skeptičan, ali ako bi baš poželio saznati izvor te objave, bi mi ti napisao ovde. Razmeš kaj me kopka?! Kak da ja znam da je ta objava točna, gdje to mogu provjeriti?! Prvo šta te Majkićka pitala oko te objave, citiram;

Nemoj ni njoj šta zamjeriti, ona je tada spomenula riječ "definicija", ni ženska mogla znati da se radi o objavi. Ali kad si nam objavio tu objavu o homoseksualcima, prvo šta se nekako čovjeku nameće jest baš to što te Majkićka pitala, citiram;

Hoćeš li nam konačno otkriti odakle ti ta objava o homoseksualcima?! :)

Ziasta ne razumijem što tebi nije jasno. S Majkićkom sam razjasnio da sam iskoristio potencijalno nespretnu terminologiju. Umjesto homoseksualaca i sodomita možeš koristiti i X i Y.
X osjeća protunaravnu privlačnost prema istom spolu, ali namjerno živi u celibatu, ergo ne čini grijeh. Y se prepušta tom grijehu, dakle čini u nebo vapijuć grijeh. Kako misliš odakle mi ovakva definicija? Ovo je logičko zaključivanje na temelju onoga što znamo o grijesima. Činjenje grijeha = grijeh, suzdržavanja od grijeha = nije grijeh. Što i dalje nije jasno?

Vrh

PostPostano: Čet ruj 07, 2023 21:30 

Ziasta ne razumijem što tebi nije jasno.

Sve jasno jarane moj, od prvog dana sve jasno. Nemoj previše obraćati pažnju na moje pisanje, niti uzimaj šta previše k srcu. Ja sam ti nešto kao mučki provokator. :lol: Spreman sam danima i mjesecima "vaditi mast" sugovorniku, naravno, ako mi on to dopusti. Nemaš brige.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 07, 2023 22:02 

Sve jasno jarane moj, od prvog dana sve jasno. Nemoj previše obraćati pažnju na moje pisanje, niti uzimaj šta previše k srcu. Ja sam ti nešto kao mučki provokator. :lol: Spreman sam danima i mjesecima "vaditi mast" sugovorniku, naravno, ako mi on to dopusti. Nemaš brige.

Savjetujem ti da to ispovijediš. Ovo što si opisao svakako nije odlika katolika. Zapitaj se zašto to činiš. Isključivo ne bi li "isprovocirao" sugovornika. Zašto? Jer ti je zabavno. Dakle, nevezano uz ovaj forum, to je nešto što svakako treba izbaciti iz života.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 08, 2023 10:31 

Savjetujem ti da to ispovijediš. Ovo što si opisao svakako nije odlika katolika. Zapitaj se zašto to činiš. Isključivo ne bi li "isprovocirao" sugovornika. Zašto? Jer ti je zabavno. Dakle, nevezano uz ovaj forum, to je nešto što svakako treba izbaciti iz života.

Kaže pismo;

Iz 16,18 Pred slomom ide oholost i pred padom uznositost.

Bez brige, već je odradila, i opet će odraditi svoje. Mislim na Božju pedagogiju.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 08, 2023 17:28 

Kaže pismo;

Iz 16,18 Pred slomom ide oholost i pred padom uznositost.

Bez brige, već je odradila, i opet će odraditi svoje. Mislim na Božju pedagogiju.

Pusti ti protestantske bajke. Bog će učiniti svoje, ali stvorio je Svijet u kojem se za grijeh plaća bez iznimke. Kakva je onda to pamet koja producira grijeh i uvećava patnju.
Bez ispovjedi i davanja zadovoljštine za grijehe na koje ti je ukazao Mertz1917 crna ti je budućnost. Javno se hvaliti s "vađenjem masti" e to je ogrezlost koju samo modernizam može izazvati u čovjeku.

Vrh

PostPostano: Pet sij 05, 2024 18:58 

Nadbiskup Uzinić pohvalio vatikansku Deklaraciju „Fiducia supplicans"
https://www.quovadisecclesia.com/nadbis ... jerenje-2/

Vrh

PostPostano: Pet sij 05, 2024 19:47 

Nadbiskup Uzinić pohvalio vatikansku Deklaraciju „Fiducia supplicans"
https://www.quovadisecclesia.com/nadbis ... jerenje-2/

Dobar je Uzinić.

Vrh

PostPostano: Sub sij 06, 2024 18:54 

Dobar je Uzinić.

Dobar je za ove protivnice i protivnike molitve koji su došli smetati prave vjernike koji mole ispred katedrale sv. Vida u Rijeci https://www.youtube.com/watch?v=aBvsVf_heb8

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 432 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata