Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 20, 2026 10:27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto stu 12, 2024 09:07 

I kad ja kažem da na ovom forumu nema teologa onda kopitar priča gluposti(::

Ma ne treba fetišizirati teologe, pogotovo ne u kontekstu vjere i vjerovanja. Znanost o Bogu nije isto što i vjera u Boga.
Dovoljno je vidjeti kako su se ponašale teološke perjanice tokom covida, zatvaranja crkava, pa ovaj skandal sa rodnim studijima...
Kao i u svim drugim strukama, ima ih korektnih i sa velikom vjerom, ima ih manje korektnih za koje bi čovjek rekao da nemaju ni zrno vjere.

U ovom konkretnom slučaju Grenenar nadam se da će biskupi što skorije dati neki svoj zajednički sud, trebali bi to učiniti ako se radi o većem problemu.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 11:02 

ajmo opet, u njegovoj biskupiji je rođen i zivio je do 2022. U njegovoj biskupiji u jednoj zupi rođen on i svi članovi njegove obitelji. I njegov zupnik zna tu obitelj. I razgovarao je s bi skupom i sa zupnik om u Međugorju. I iz sveg sto je saznao biskup Hranic mu je zabranio djelovanje u rodnoj biskupiji u kojoj Grebenare poznaju najbolje od svih drugih biskupija i svecenika.
Citaj ovo 100 puta dok ne shvatiš sto piše.
Idi si radi nalaze za autizam ako ne, razumijes sto sam napisala. I kloni se mreža. I tema, o Teologiji. Ozbiljno misoim da nemas srednju skolu a ni osnovnu nisi dobro naučio. Mozda ne znas citati dobro. Nesto ti je, a sto?? Idi radi nalaze

Koji nivo??
Koje vrijeđanje forumaša?? Da nema neku školu, da je autist...određuje mu da se kloni mreža??
Ti nam sigurno znaš da grebenar nije bacc. teologije, ali vidim da ozbiljno misliš i da kolega pints nema ni srednju školu??
Tek si počela pisati na forumu i već sve znaš o forumašima?????

Da ti kažem nešto: ja na kršćanskim/katoličkim forumima pišem 20 godina!...na ovome forumu pišem 15 godina
Raspravljao sam i čitao sa na stotine forumaša!...g. Pints je mogu bez imalo ustručavanja reći jedan od NAJOBRAZOVANIJI, NAJPISMENIJIH, NAJNAČITANIJIH forumaša...to ti kažem jer sam čitao na stotine forumaša ovih 20 godina!

Ti si se uključila tek prije 4 dana i već znaš da Pints nema ni srednju školu??!

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 12:07 
Administrator

Ponavljam zadnji put da se vrijeđanje neće tolerirati, i pozivam da se raspravlja argumentima.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 12:24 

Grebenar je jako strpljiv, radi polako svoj plan. Fratrima au Međ se uvukao u radio stanice, zato je vazan članak o Grebenaru koje je napisao ravnatelj radio Marija BiH p Anić koji je i dao emisiju Grebenaru. Pa su ga izbacili
sa radija jer nije mogao poštivati radna pravila radio Marije. Fratrima u Herc Grebenar je pričao da, je bio u bogosloviji. A nije. Još jedna njegova laž.
Odite sami do Međugorja i pitajte fratre o Grebenaru
Čut cete ruzne stvari. Malo po malo skida, masku koju nosi. Pravi psiho. Potpuno ce je skiniti kad nestane sa vasom lovom.
Hocete li tada shvatiti zašto su vam svecenici i teolozi govorili da ga niste trebali slusati i da, je covik prevara? Učite sada o psihopatima o religioznim narcisima, o mesijanskom sindromu, o sindromu spasitelja. I ne dajte mu svoj novac. Ako ga ne slusate i ne date mu svoj novac njegov plan je propao. A, cekamo i druge biskupe i kardinale.

Koji novac? Kako uzima novac?

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 13:04 

Koji novac? Kako uzima novac?

Odlično pitanje

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 14:54 

https://hr.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Grebenar

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 18:07 

Fratrima au Međ se uvukao u radio stanice, zato je vazan članak o Grebenaru koje je napisao ravnatelj radio Marija BiH p Anić koji je i dao emisiju Grebenaru..

Mogu li Hrki i Pints objasniti zašto je njima dobar, ako su ga fratri izbacili s Radio Marije?

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 18:44 

Mogu li Hrki i Pints objasniti zašto je njima dobar, ako su ga fratri izbacili s Radio Marije?

Pa već sam napisao par puta, ne želim biti branitelj lika i djela Grebenara. Par puta sam ga poslušao, nije baš duhovnost kakvoj sam privržen. Ali vidio sam pozitivan utjecaj koji njegov podcast ima na neke ljude oko mene. Pozitivan u smislu molitve i posta. To me i ponukalo da ga poslušam i posebno pročitam komentare. Ostao sam osupnut brojem ljudi koji se uključuje u molitvu i post, kao i svjedočanstvima o obiteljskim obraćenjima. To su sve dobri plodovi, očito je ljude dotakao na neki način. Dobio sam info da su i neki riječki svećenici imali pozitivno mišljenje, pa i molili. Imaju li još uvijek takav stav ne znam.

Nije mi se svidjelo kako se Grebenar obračunavao kasnije sa oponentima. Razumijem da ga može povrijediti to što govore, ali to je dio javnog djelovanja. Poslao sam mu i poruku u tom smislu.

Nadam se da biskupi neće ziheraški sve prešutjeti, nego da će sve ispitati, "izmjeriti" i dati neki svoj sud. Žao mi je da je Hranić ovako izletio jer će to samo otežati cijeli postupak, ako do njega dođe.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 19:51 

Hranić nije izletio, nego zakasnio. Učiteljstvo Crkve kasni u reakciji prema Grebenaru. Aon samo grabi i grabi.
Kako koji novac? Knjiga je 30 eu pa malo zbrojite sumu, tu lako dođe do ogromne love.
Kaze da lova ide za projekt o kojem nista ne govori, nitko nista ne zna.. A onda jedan dan samo će u molitvi čuti i vama ce prenijeti da je dobio u duhu da on i obitelj npr sele u USA, da ide tamo evangelizirati jer ako ga pratite on i ne krije to, stalno priča da druge narode treba isto poučiti isada kaze da svjedoči drugim narodima.
Kako koja lova? Grebenar je menager i on zna očito kako stvorit lovu. Sve je snage ulozio u ovaj projekt, zarada preko proroštava. Vladimir lider koji se sluzi Isusom i Biblijom i prorostvima, da bi zaradio.
Jeste li ga čuli kako optuzuje svecenike da ga progone i ugrozavaju mu egzistenciju?? To govori da mu je ovo projekt zivota:zarada preko Vjere.
On na promociji knjige o ekonomiji priča prorostva.
Sto vam to govori??
Jako jako lukav plan.
Moze prevariti mnoge, ali ne sve.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 20:13 

Kako koji novac? Knjiga je 30 eu pa malo zbrojite sumu, tu lako dođe do ogromne love.

Nema tu velikog novca. Naklade doista popularnih naslova u Hrvatskoj se kreću oko par tisuća komada, i to sa svim alatima koje velile nakladničke kuće imaju. Naklade samizdat naslova se u najboljem slučaju kreću oko par stotina komada, ali realno prodaja im je bijedna jer nisu u knjižarama. Pa neka je i prodao dvjestotinjak knjiga, u što jako sumnjam, zaradio je 6000 €, i to u par godina djelovanja. To nije velik novac i sasvim sigurno nije motiv za prijevaru.

Ali moguće je da je vođen prevelikim egom, moguće je da ga je zli uhvatio u nekoj slabosti, moguće da je krenuo u dobroj namjeri pa zastranio... a moguće je da to što radi i nije devijatno. Pa eto, tu su onda naši biskupi pozvani dati svoj sud.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 20:31 

Grebenar je tek na pocetku. On ima veliki plan, to se vidi iz nastupa i iz onog sto priča. Vidi se da sebe vidi kao velikog evangelizatora koji osvaja cijeli svijet. A i nemoj misliti da znamo sve o njemu. I taj je tek na početku. Grabi grabi Grebenar. Prodao je on puno vise od 200 knj i kupuju je i naši ljudi po svijetu.
Opet vam kazem on ima veliki plan.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 20:38 

Nema tu velikog novca. Naklade doista popularnih naslova u Hrvatskoj se kreću oko par tisuća komada, i to sa svim alatima koje velile nakladničke kuće imaju. Naklade samizdat naslova se u najboljem slučaju kreću oko par stotina komada, ali realno prodaja im je bijedna jer nisu u knjižarama. Pa neka je i prodao dvjestotinjak knjiga, u što jako sumnjam, zaradio je 6000 €, i to u par godina djelovanja. To nije velik novac i sasvim sigurno nije motiv za prijevaru.

Ali moguće je da je vođen prevelikim egom, moguće je da ga je zli uhvatio u nekoj slabosti, moguće da je krenuo u dobroj namjeri pa zastranio... a moguće je da to što radi i nije devijatno. Pa eto, tu su onda naši biskupi pozvani dati svoj sud.

Kad razmisljaš o Grebenaru uvijek imaj na umu sto su ta njega, rekli svecenici i biskupi. I pitajte svecenike u Međugorju. Oni znaju istinu.
A, rekli su i govore da ja lazan, da ga ne slusamo i vlastiti biskup mu je dao zabranu. Cekamo i ostale.
Uvijek je pametnije slusati Crkvu. Tako nas i sveci uče. Nikad nemojmo biti neposlusni i necemo pogrijesiti.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 20:40 

Grebenar je tek na pocetku. On ima veliki plan, to se vidi iz nastupa i iz onog sto priča. Vidi se da sebe vidi kao velikog evangelizatora koji osvaja cijeli svijet. A i nemoj misliti da znamo sve o njemu. I taj je tek na početku. Grabi grabi Grebenar. Prodao je on puno vise od 200 knj i kupuju je i naši ljudi po svijetu.
Opet vam kazem on ima veliki plan.

Možeš li reći, ako ti to neće odati identitet, koja je tvoja veza sa Grebenarom? Poznaješ li ga osobno? Zanimljivo mi je koliko energije i strasti ulažeš, to nije usputno pisanje. Pitam bez neki skrivenih namjera, zaista me zanima.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 20:43 

Kad razmisljaš o Grebenaru uvijek imaj na umu sto su ta njega, rekli svecenici i biskupi. I pitajte svecenike u Međugorju. Oni znaju istinu.
A, rekli su i govore da ja lazan, da ga ne slusamo i vlastiti biskup mu je dao zabranu. Cekamo i ostale.
Uvijek je pametnije slusati Crkvu. Tako nas i sveci uče. Nikad nemojmo biti neposlusni i necemo pogrijesiti.

Tu se slažem, ako stav HBK bude takav da je to što Grebenar radi štetno i nije na korist Crkve prihvatiti ću, nemam problema sa tim.

Ali svakako će ostati jedno upozorenje za kler da postoji u narodu duhovna glad i da nemamo dovoljno duhovnika kako bi ih nahranili.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 20:58 

Naravno da postoji duhovna glad. Naravno da je problem u uspavanosti Crkve. Mozemo Grebenara cak gledati i kao kaznu kojeg je rodila uspavanost Crkve.
Sigurna sam ga mnogi koji vide što Grebenar radi i Crkvu koja sporo reagira jako loše spavaju ove dane i mole da se ovo nekako riješi. Ne znam koliko vi vidite da je ovo sve opasno. Mnogi vidimo. I zabrinuti smo.
Vec se javljaju ljudi koji zbog posta i molitve s Grebenarom moraju na molitve oslobođenja. I trpe jaka sotonska tlačenja.
Dobili smo raskol u Crkvi. I otpad. Raskol u obiteljima i među prijateljima. I u samostanima. I taj raskol je započeo jedan Hrvat kojeg je pukao u glavu sindrom mesije. I svatko tko ga sluša moli i posti s njim tako vjeruje. I jako su agresivni. Na svoje članove obitelji, samostane, zupe, na svoje svecenike i biskupe.
Pucaju odnosi u svim relacijama. Jako opasno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata