Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon ožu 16, 2026 14:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 610 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 41  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet srp 18, 2025 22:43 

Mnoštvo proglašenih i neproglašenih svetaca katoličke Crkve je dijelilo to mišljenje i živjelo vjeru na taj način. Modernim ljudima je to preteško i pomisliti, a kamoli nešto napraviti po tom pitanju.

Lakše je čitati knjige od 200 stranica i slušati satima podcaste VG, davati vjerodostojnost porukama, ukazanjima i drugim nadnaravnim pojavama.

pričao sa sa nekoliko muslimana uživo o Isusu i iz prve ruke sam vidio šta misle o našoj vjeri i Isusu Kristu...Isusa ne priznaju za Boga...posebno im ne neprihvatljivo Sveto Trojstvo!
Na njihovim forumima sam više puta polemizirao i tamo sam vrlo dobro vidio da ih je nemoguće obratiti na katoličanstvo! Da si samo vidjela njihova razmišljanja i grube stavove bilo bi ti jasno! Vjerujem da ne poznaš nijednog muslimana kada tako pričaš

VG je naivan kada misli da bi mi laici trebali ići u neke svete misije preobraćivanja muslimana...čovjek ima dobre namjere , ali to je neostvarivo

Ako se neki musliman u BIH preobrati na katoličanstvo to neće biti zbog svjedočenja i djelovanja katolika laika, nego samo i jedino zbog Božjeg djelovanja, zbog same božje Milosti!
Njih samo Božja milost , samo Božji dodir može obratiti
Oni su monoteistična religija, oni su u islamu na ovim prostorima već duže vrijeme, oni se po djelovanju susjeda kršćana s kojima su bili u neprijateljstvu preko 450 godina skoro nikada ne obraćajuć itd...tko imalo poznaje povijest ovih prostora i njihov mentalitet taj zna o čemu pričam
Njih je jako, jako teško obratiti, skoro nemoguće...govorim o čisto ljudskom djelovanju

Npr. u egiptu, u Zeitunu se na koptskoj crkvi mjesecima ukazivala sjajna silute Gospe, to je trajalo jako dugo i jako se malo muslimana obratilo na kršćanstvo!

To tvoje podcjenjivanje ukazanja i poruka u Međugorju koje ja često spominjem, samo pokazuje tvoju sljepoću i ograničenost!
Kada ti kao fol " velika katolkinja" i neki borac protiv antimodernizma ni pod razno ne vjeruješ u Gospu međugorsku i spradaš se na sve načine sa tim ukazanjima, možemo samo zamisliti šta muslimani u Bih misle u vezi Gospe međugorske i njezinog sina Isusa Krista!!

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 06:06 

hrki je napisao/la:
VG je naivan kada misli da bi mi laici trebali ići u neke svete misije preobraćivanja muslimana...čovjek ima dobre namjere , ali to je neostvarivo

Nisam Grebenarova obožavateljica bila niti ću zbog ove jedne dobre stvari to postati, ali nikoga ne želim karakterizirati negativno po svaku cijenu i bez razloga. Tebi pak hvala što si potvrdio moju tvrdnju kako je modernim vjernicima evangelizacija nevjernika preteška i u mislima, a kamoli u realnom djelovanju. To je posljedica modernog stava koji ne može smisleno odgovoriti na pitanja: Imaju li muslimani uopće neki razlog za obraćenje? Koju korist bi im to donijelo?

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 12:04 

Ti si iz Bosne.Dio života si živjela dolje,i sada vjerojatno dolaziš u Bosnu.Reci nam koliko si muslimana obratila na katoličanstvo?
Baš me zanima.

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 13:11 

Ti si iz Bosne.Dio života si živjela dolje,i sada vjerojatno dolaziš u Bosnu.Reci nam koliko si muslimana obratila na katoličanstvo?
Baš me zanima.

Admin ti je zabranio da se sprdaš s Duhom Svetim i izmišljaš kako ti on takve stvari priča na uvce pa ti onda kao znaš nešto o članovima. :lol:
Ako nisi modernist bez ustezanja ćeš odgovoriti na pitanja: Imaju li muslimani uopće neki razlog za obraćenje? Koju korist bi im to donijelo?

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 14:53 

Admin ti je zabranio da se sprdaš s Duhom Svetim i izmišljaš kako ti on takve stvari priča na uvce pa ti onda kao znaš nešto o članovima. :lol:
Ako nisi modernist bez ustezanja ćeš odgovoriti na pitanja: Imaju li muslimani uopće neki razlog za obraćenje? Koju korist bi im to donijelo?

Opet tvoje bezočne insinuacije!
Ti si sama dva puta na ovom forumu rekla: " ja sam neuka ženica iz Bosne..."! Vrlo sam dobro to zapamtio!
Ja nigdje ne spominjem da mi je DS pričao na uvce da si ti iz Bosne...

Ovo je tvoja poznata taktika, kada ne znaš šta odgovoriti ili bi tvoj odgovor bio porazan za tebe da onda skrećeš sa teme ili insinuiraš, da ne kažem težu riječ.

Lako je indirektno zaključiti da nisi obratila nijednog muslimana iz Bih :))
Zato nemoj meni kontrirati, a samo da mi kontriraš ...kontrirati nekome bez temelja, bez valjane osnove, samo da se kaže nešto protiv nečije izjave je skroz nefer...naravno tebi kao najvećoj svađalici na ovom forumu to je teško shvatiti!

Tako si se u zadnje vrijeme uhvatila mrcvariti Pintsa, secirati svaku njegovu riječ, vaditi mu misli i riječi izvan konteksta i šprdati se sa njegovim btw. odličnim pisanjem...to sada opet započinješ sa mnom
Ne znam da li da ti spominjem da se skuliraš i ne sramotiš, ali uvjerenja sam da ćeš ti dalje nastaviti po svome

Onda , jesi li obratila kojeg bivšeg sunarodnjaka, muslimana iz Bih?...naravno da nisi, nije to nimalo lako

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 15:21 

Prije nego bilo tko krene preobraćati muslimane bilo bi dobro da pročita fantastičnu knjigu "Tražeći Allaha pronašao Isusa". Vrlo je zanimljiva i poučna knjiga vrijedna čitanja:

https://verbum.hr/trazeci-allaha-pronasao-isusa

Bilo bi lijepo donijeti Kristovo svjetlo svakome, ali uvijek uz uvažavanje tih drugih. Moram priznati da mi je ta knjiga bila jako korisna za moju perspektivu ove teme.

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 18:18 

pints je napisao/la:
Prije nego bilo tko krene preobraćati muslimane bilo bi dobro da pročita fantastičnu knjigu "Tražeći Allaha pronašao Isusa". Vrlo je zanimljiva i poučna knjiga vrijedna čitanja:

Tu se ne radi o preobraćenju na Katoličku vjeru jer je autor protestant. Nije o takvom preobraćenju pričao Grebenar.

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2025 22:47 

Majkićka, otiđi u Bužim, Mostar ili Sarajevo pa probaj preobratiti na katoličanstvo nekog muslimana, pa ćeš vidjeti kako ćeš proći :DD

Muslimanima sada nažalost nazvanim Bošnjacima , sada im Hrvati više smetaju u Federaciji nego Srbi u cijeloj Bih!
Politički i u svim pogledima im smetamo u Federciji više nego srbi u cijeloj Bih!
Da se imalo razumiješ u političku situaciju u Bih i Federciji Bih , onda bi znala da obraćenje ne može biti djelovanjem samih ljudi.
Zbog toga sam ranije rekao da je po tom pitanju VG totalno naivan!

Ne preporučam nikome da pokuša obratiti muslimane u bih! To je teška iluzija i jako opasna stvar.
Rezultati če biti nula ili skoro čista nula...može se onome tko bude uporan u tomu, samo dogoditi čakija pod rebra!

Kako sam ranije rekao muslimana u Bih, pa i općenito u svijetu , recimo to i generalno, obratiti može samo Božje djelovanje, samo Božja Milost! Bog to jedino može...ljudi (skoro) nikako!

Kako sam i ranije rekao, to što VG priča o obraćenju muslimana u BIH je lijepa namjera, plemenit cilj...ali , nema nikakve šanse za to...to je iluzija

U vezi onoga ranije što si negirala: daj nam napokon potvrdi urbi et orbi, da li si za sebe na ovom forumu govorila da si ti neuka ženica iz Bih?!
Ja se dobro sjećam da jesi!

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 07:20 

hrki je napisao/la:
U vezi onoga ranije što si negirala: daj nam napokon potvrdi urbi et orbi, da li si za sebe na ovom forumu govorila da si ti neuka ženica iz Bih?!
Ja se dobro sjećam da jesi!

Tebe očito samo to zanima, ali to uopće nije suština niti ove rasprave niti rasprave od koje je to poteklo. Kada je jednom jedna umišljena članica ovog foruma takvo što insinuirala, ja nisam odmah negirala jer nije bilo krucijalno za raspravu, a ujedno je pokazalo svu njenu umišljenu oholost i nekorektnost prema Hrvatima iz Bosne da se i ona sama toga posramila. Kasnije je najveći trol na formu to preuzeo i ponavljao želeći moju diskreditaciju. Hvala adminu pa je to sankcionirao. Uglavnom to je izraz moje podrške Hrvatima u BiH na način kao što je USA predsjednik Kennedy, u Berlinu 1963. izjavio Ich bin ein Berliner. On naravno nije bio iz Berlina, ali je davao podršku ljudima koji su živjeli uz zvjerki komunizam.
Možeš li se sada vratiti na Grebenara i smisleno odgovoriti na pitanja: Imaju li muslimani uopće neki razlog za obraćenje na Katoličku vjeru? Koju korist bi im to donijelo?

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 16:32 

Tu se ne radi o preobraćenju na Katoličku vjeru jer je autor protestant. Nije o takvom preobraćenju pričao Grebenar.

Nebitno, naučio sam puno u Islamu, o muslimanima kao kulturološkoj i religijskoj zajednici, naučio sam ponešto o različitostima jer sam, kao i većina ljudi sa ovih prostora, dolazio u dodir samo sa turskom verzijom islama koju imamo u Bosni, a još je dodatno začinjenja tvrdoćom Balkana kao i sve ostale kulture na ovim prostorima.

Naravno da je čovjeku teže preobratiti Muslimana nego ateistu, slažem se sa tobom Hrki, jer Muslimani imaju već dio istine i izgrađeni moralni kodeks oko te istine.
Ali Duhu ništa nije nemoguće i pročitao sam doslovno na desetka svjedočanstava o čudesnim obraćenjima, a ova knjiga mi ostaje na polici kao nešto posebno - naučila me je ponešto i o mojoj vjeri i mlakosti u kojoj većina kršćana živi. Jer Nabeel nije bio bilo kakav prosječan musliman, već iznimno snažan intelektualac sa snažno izgrađenom vjerom. Taj put preobraćenja je nešto iz čega se može puno naučiti.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 19:32 

Nebitno, naučio sam puno u Islamu, o muslimanima kao kulturološkoj i religijskoj zajednici, naučio sam ponešto o različitostima jer sam, kao i većina ljudi sa ovih prostora, dolazio u dodir samo sa turskom verzijom islama koju imamo u Bosni, a još je dodatno začinjenja tvrdoćom Balkana kao i sve ostale kulture na ovim prostorima.

Naravno da je čovjeku teže preobratiti Muslimana nego ateistu, slažem se sa tobom Hrki, jer Muslimani imaju već dio istine i izgrađeni moralni kodeks oko te istine.
Ali Duhu ništa nije nemoguće i pročitao sam doslovno na desetka svjedočanstava o čudesnim obraćenjima, a ova knjiga mi ostaje na polici kao nešto posebno - naučila me je ponešto i o mojoj vjeri i mlakosti u kojoj većina kršćana živi. Jer Nabeel nije bio bilo kakav prosječan musliman, već iznimno snažan intelektualac sa snažno izgrađenom vjerom. Taj put preobraćenja je nešto iz čega se može puno naučiti.

Nisam čitao tu knjigu pa ne znam detalje...čitao sam prije 5-6 godina obraćenje jedne muslimanke, i progon od strane njene braće i ostale obitelji

Pa ja sam i rekao da se muslimani mogu obratiti, ali najviše preko Božje Milosti, božjim djelovanjem ,a ne ljudskim...ti to isto kažeš, samo koristiš izraz Duh ( valjda Duh sveti= Bog)

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 19:44 

Pa ako gledamo sa njihovog aspekta , ako nimalo ne sumnjaju u njihovog proroka Muhameda i navodnu objavu koju je primio, onda nemaju razloga za obraćenje. Znači, njihovo obraćenje je skoro nemoguće...upravo to ja tvrdim cijelo vrijeme.
Vjerujem da ideš u tom smjeru -da tvrdiš da oni nemaju nikakva razloga da se obrate...

Ali time sama sebe pobijaš , pišeš kontradiktorno
Jučer baš meni kažeš:
Nisam Grebenarova obožavateljica bila niti ću zbog ove jedne dobre stvari to postati, ali nikoga ne želim karakterizirati negativno po svaku cijenu i bez razloga. Tebi pak hvala što si potvrdio moju tvrdnju kako je modernim vjernicima evangelizacija nevjernika preteška i u mislima, a kamoli u realnom djelovanju.

Znači, ti kao meni predbacuješ što tvrdim da je obraćenje muslimana preteško, a onda sama impliciraš i indirektno tvrdiš da muslimani nemaju razloga za obraćenje i da nemaju nikakve koristi da se obrate sa islama na katoličanstvo! Znači, impliciraš da su jako male šanse da se obrate!
Pa, onda u čemu je problem ??

jel ti uviđaš da pišeš kontradikcije, da sama sebe pobijaš i da u biti pišeš nebuloze...samo sa ciljem da meni nešto kontriraš!
čisto besplodno kontriranje ad hominem! bez ikakvog temelja

PS: ako gledamo sa našeg aspekta, katoličke , svete , apostolske i ispravne vjere, onda bi trebali imati razlog da se obrate!

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 20:57 

Pa ako gledamo sa njihovog aspekta ,

PS: ako gledamo sa našeg aspekta, katoličke , svete , apostolske i ispravne vjere, onda bi trebali imati razlog da se obrate!

Ne zanima me njihov aspekt niti tvoje insinuacije i trolanje, već sam tebe pitala pa ako si Katolik trebao bi znati odgovor: Imaju li muslimani uopće neki razlog za obraćenje na Katoličku vjeru? Koju korist bi im to donijelo?

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 21:02 

Ne zanima me njihov aspekt niti tvoje insinuacije i trolanje, već sam tebe pitala pa ako si Katolik trebao bi znati odgovor: Imaju li muslimani uopće neki razlog za obraćenje na Katoličku vjeru? Koju korist bi im to donijelo?

Nek vide svi kako selektivno citiraš
što ne citiraš ranije napisano iznad PS, tamo sam ti sve odgovorio?

Imaju li po tebi muslimani razlog da se obrate na katoličku vjeru?
I šta bi im to donjelo?

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 21:08 

hrki je napisao/la:
Nek vide svi kako selektivno citiraš
što ne citiraš ranije napisano iznad PS, tamo sam ti sve odgovorio?

Izostavljam tvoje trolanje i insinuacije, a ti izbjegavaš jasan odgovor.
hrki je napisao/la:
Imaju li po tebi muslimani razlog da se obrate na katoličku vjeru? I šta bi im to donjelo?

Moj odgovor je jasan i bez ikakvog izbjegavanja suštine. Izvan Katoličke Crkve nema spasenja pa je to osnovni razlog zašto bi se muslimani trebali obratiti. Obraćenje bi im donijelo život vječni. Nadam se da i Grebenar tako misli.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 610 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 41  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata