Laici su dio Crkve
Jesu. Onaj dio koji sluša, a ne misli i trabunja okolo bezveze.
Svatko od nas laika djeluje i ima pravo djelovati kao evangelizator vjere...i ti djeluješ na ovom forumu kao katolički laik
Kanon KC ne zabranjuje nama laicima da širimo evanđelje i vjeru! Čak smo pozvani na to
Sačuvaj Bože da ti i ja širimo evanđelje i vjeru.

Čovjeku koji nije upoznat sa ovim forumom, dovljno je dva tjedna da vidi ovu lakrdiju. Ako tebi ovo šta mi ovde pišemo izgleda na širenje vjere i evanđelja, onda hudo. Jedan drugog međusobno nemeremo smisliti, i to doslovno. Dajte najte! Hrki! Pa smo ni deca. Ovo ovde pisanje nije širenje evanđelja i vjere, ovo je mlaćenje prazne slame.
Danas rijetko tko čita vjerske knjige...knjige katoličkih pisaca, teologa
Ja kada uzmem iz knjižnica katoličke knjige, djela velikih teologa, mistika KC znaš šta vidim na poleđini knjige...knige izdane prije 10 ili barem 5 godina prije, a na papiru posudbi i roka za vraćanje knjige 1 ili dva datuma!! Nekad bude da sam ja 1. čitatelj te knjige!Knjiga izdana prije 5 godina, ja je prvi posudio!??...halo? je l ti to šta govori?
Misliš da barem 1 promil, promil ne postotak Hrvata čita teologe, filozofe koje često spominješ- Rahnera, H.U.Balthasara isl.
Prika moj, ne čita ih skoro nitko...par entuzijasta kao što smo ja i ti...i svećenici ili bogoslovi jer ih moraju pročitaiti da bi položili neki ispit!
Da! I?! Kaj se ti s time zamaraš?!
Grebenara prati 30-do 100 000 ljudi..
Ako je doista tako, onda imamo problem.
Osim toga jesi li poslušao 20-30 uradaka od VG pa da možeš donjeti neki sud?...vjerujem da nisi
Vjeruj mi prika - nisam! Nisam ga slušao niti minute. Šteta vremena.
Šta VG radi na svojim yt objavama?
Poziva na molitvu...u svakom njegovom uratku se mole 2-3 krunice...da li to može biti loše za one koji ga slušaju i mole dnevno 2-3 krunice!?
Poziva na post
Poziva na svetu ispovijed, sakrament pokore
Poziva na svetu misu, na svetu pričest
Poziva da čitamo Bibliju...i NZ , i i Stari zavjet...mnogi katolici se skanjuju da čitaju SZ, to valjda znaš? Grenebar čita i relevantne dijelove iz SZ
A tko je on da bi pozivao ljude na molitvu, post, svetu ispovijed, svetu misu, čitanje biblije?! To je kao da kažeš Duško Lokin poziva na poslušnost papi i Crkvi. Ni jedno ni drugo od ovog ovde spomenutog nije loše, ali se postavlja pitanje tko su Vladimir Grebenar i Duško Lokin da bi ljudi njih slušali?!
Da je više svećenika uključeno u kvalitetnu i kvantitativnu evangelizaciju putem YT možda ne bi bilo Grebanara na djelu...ali svećenici se bave očiti drugim stvarima a ne jakom evangelizacijom, pa se očito našla potreba da se pojavi laik VG koji će raditi ono što bi trebali svećenici KC!
Kužiš li ti to , prika moj?
Ima svećenika koliko hoćeš. Ali šta ćeš kad ljudi traže senzacije i cirkus a ne pravu autentičnu vjeru.
Šta je točno njegov grijeh?
Njegov "grijeh" je taj da je potpuno nebitan za duhovni život bilo kojeg katolika. Eto prika. To je konkretno njegov grijeh. A ako je istina da je bio, ili još uvijek jest neposlušan Crkvi, te da je prozivao svećenike, te da skuplja novce od naroda za taj njegov tajni "projekt", šta god to značilo "tajni projek", onda ima i konkretne grijehe. Ne kažem da su te optužbe istinite, samo kažem da su ljudi pisali o tome, tim nekim tajnim projektima koje tip spominje i traži pare, ili prikuplja pare za to. Također, ljudi su spominjali kako tip otvoreno bez ikakve zadrške govori: Bog meni kaže ovo, pa mi sad Bog kaže ovo. Onda ti Bog često govori.