Evo sa IKE, 2023-će:
"Većinu izraelskih kršćana, 76 posto, čine Arapi, a ostali su pripadnici ili potomci židovskih doseljenika iz istočne Europe."
Židovi koji imaju svoju vjeru, ne priznaju Isusa, smatraju ga lažnim prorokom a kršćane većinom smatraju odgovorne za svoje pogrome.
Naravno, ima židova ateista. Prvi transvestit koji je osvojio evroviziju bio je tzv. Dana iz Izraela.
Ako te zanima, lako ćeš naći na HTVI emisiju sa Milićem u Izraelu. Opet mi impliciraš "Sigurno si
nešto vidjela, ali ako daš link moći ću vidjeti o čemu se radi", kao, ono, ti ćeš ocijeniti ŠTO sam vidjela
A za Papino primanje imaš samo "mislim...".
Evo, portal "Katoličke vijesti", 02. 05. 2024.
"Zabilježeno je nekoliko incidenata koji su dobili veliki publicitet u kojima su ultraortodoksni Židovi uznemiravali kršćane u starom gradu Jeruzalema. Među “najvrućim” područjima za ovakvo ponašanje su Via Dolorosa, Armenska četvrt i Mount Zion.
Prošle godine, značajan pokret javnog mnijenja na lokalnoj i međunarodnoj razini iznio je na vidjelo ove vrste incidenata, uključujući
kontroverznu praksu pljuvanja po kršćanima ili njihovim svetim mjestima kao znak prezira.Incidenti su se smanjili u posljednjih nekoliko mjeseci zbog rata – zbog odsutnosti kršćanskih hodočasnika i smanjene prisutnosti Židova u Starom gradu u prvim mjesecima sukoba – ali fenomen nikada nije nestao."