Luka...zanimljiv dijalog...
Drago mi je da te interesuje i da pitas...
Citat:
Reći ćete to je pohlepa (ne imanje granica u željama i htijenju) - ali ja imam granicu, $100.000,00. Osim toga zar nije veća pohlepa kad uplatim listić za 10 kn, a dobitak preko pola milijuna kuna i to bi još trebao dobiti sutra. Dok ovdje gradim svoj dobitak minimalno godinu dana.
Ne moze se to dragi brate...nikako vagnuti..Odlucujuce je s kakvom namjerom sve to cinis.
kada je to na neki nacin vise zabava...onda prolazi..i nije grijeh..
Ali,kada ti svjesno odlucujes da ti to bude glavna zarada..(a ti ne mozes zeljeti ..10%,nego ces zeljeti 100%)..Gledaj,kada bi ja igrala..i ja bi zeljela da dobijem "veliku" sumu...
Mozda ni u tome ne bi morala upasti u grijeh...ako bi taj novac.. dalje-poklonila..upotrijebila za dobrovoljne svrhe..dala ljudima koji su u potrebi,bijedi i siromastvu...pomogla onima kojima je pomoc potrebna...Bit je, dzabe dobio-dzabe dajes...i to je ono pravo....
Nema tu onda nikakvoga grijeha...
Citat:
Idolatrija (u klađenju se vidi izlaz iz svih problema, klađenje je "idol" koji dovodi do sreće) - tu me na neki način "imate" jer trenutno ne vidim drugu mogućnost kako zaraditi oko $100.000,00 osim kroz igre na sreću.
Zloupotreba vremena i talenta - o tome sam već pisao.
Dakle, pomagajte! Ali, konkretno : Da, grijeh ti je i zašto ili slobodno se tako kladi, ne vidim ništa loše u tome.
A,je li tebi potreban sada ovaj novac...$100.000,00..recimo za nesto...da kupis,da odplatis..itd...Ako je za odigrati..i dobiti tu sumu novca..( samo,gdje je garancija da ces dobiti)i s tim ces novcem rijesiti svoj problem..onda odigraj, rijesi i idi na ispovjed...,pa ces cuti sta ce ti ispovjednik-svecenik-da kaze...Problem je da te to nece zadrzati na tome,da ces poslje ponovno traziti da igras i dalje...
I iz tih razloga,ja ne mogu reci...igraj,nije grije...jer onda postaje ovisnost...a ti ,svjesno se odlucujes...na to..
Ali,moram ti priznati..da ne vidim toliko crno,jer si sigurno jako mlad,dobro je sto pitas.....Mora svatko da se uci na svojim greskama...Kada se raspitas...i sve ti bude jasnso..onda je na tebi samome da odlucis...da li je grijeh ili ne...
Po meni jest...grijeh...(neki kazu cak i "teski grijeh")