Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 00:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Poruka
PostPostano: Uto stu 28, 2023 20:00 

Ove nedjelje na misi, naš se svećenik osvrnuo na evanđelje i kazao, između ostalog, neće biti spašeni oni koji se drže dogmi, nego oni koji su ljubili.

Nisam znala da npr. udruga za promicanje tantričkog sexa tako dobro stoji u sigurnosti spasenja. Don zna neznanje i sve mu se zbrćkalo u glavi.
Teško će se spasiti onaj tko ne ljubi doktrinu Katoličke Crkve.

Vrh

PostPostano: Sri stu 29, 2023 12:26 

O čemu ti :DD

Vrh

PostPostano: Sri stu 29, 2023 15:38 

Ako je taj don (velečasni ili svećenik) to izjavio kako ti kažeš onda su mu se stvarno pomiješali ili zbrćkali lonci u glavi. Jer kada bi bila to istina onda bi npr. članovi udruge za promicanje tantričkog sexa imali direktan put u raj jer su se ljubili. Ta njegova izjava koja pokazuje prezir prema dogmama je paradoksalna budući su dogme Božji nauk koji je Njegovo tijelo, Katolička Crkva definirala. Kako može biti spašen onaj koji pokazuje krajnji prezir prema dogmama i naučava to s oltara! Nikako! Težak si je mlinski kamen taj stavio oko vrata i ne bi mu bila nikako na mjestu kada umre.
Ovo sam napisala pod pretpostavkom da si ti istinito prenijela njegove riječi, ali ja ne znam što je on stvarno rekao, a ne postoji način da to nezavisno i objektivno provjerimo.

Vrh

PostPostano: Čet stu 30, 2023 12:17 

Ono što izvire iz tvojih postova, nema veze s Isusovim naukom. Kao što već rekoh tvom sektašu, malo više se koncentriraj na Novi Zavjet i Isusove riječi. On je ljude privlačio ljubavlju a ne suhim pričama. Za mog svećenika ne brini, poslušaj Isusove riječi: " ''Kćeri jeruzalemske, ne plačite nada mnom, nego plačite nad sobom i nad djecom svojom'' (Lk 23,28).". O pokušavanju proglasiti me lažljivom, ha, samo dodatno govori o nevjeri, nepovjerenju u ljude, znači, u sebe i svoju vjerodostojnost. Otvaraš puste teme koje nikog ne zanimaju, govori li ti to nešto? :;
Inače, bezvezna primjedba o nekim ljudima koji upražnjavaju tantrički seks- kakve to veze ima s ljubavlju? Znaš li što je ljubav?

Vrh

PostPostano: Čet stu 30, 2023 22:31 

totus tuus je napisao/la:
Znaš li što je ljubav?

Baš fino, sada ćeš mi ti posvjedočiti što je to? Kako ti ljubiš Mertza1917?

Vrh

PostPostano: Pet pro 01, 2023 12:21 

Baš fino, sada ćeš mi ti posvjedočiti što je to? Kako ti ljubiš Mertza1917?

:DD :DD :DD
Da ti nije muž ili si to ti na 2 profila?
Odkad ste se pojavili, ljudima se ne mili pisati.

Vrh

PostPostano: Sub pro 02, 2023 10:28 

:DD :DD :DD
Da ti nije muž ili si to ti na 2 profila?
Odkad ste se pojavili, ljudima se ne mili pisati.

Eto baš si najjasnije pokazala koliko vrijedi ta floskula o ljubavi. Ništa. Umjesto ljubavi ti možeš ponuditi samo ružne i zle insinuacije. Nisam srela niti jednu osobu koja priča u stilu "samo ljubav", a da ju stvarno i može pokazati.
No meni je jadna "tamo žena" rekla kako da svećenik to uopće nije rekao kako ti kažeš već je njegova propovijed imala sasvim drugi smisao koji ti nisi shvatila. Ukratko on je pričao:
Teže će se spasiti onaj koji formalno ispunjava dogme bez ljubavi za njih. Morati će takav duže biti u čistilištu od onoga što ljubi dar Božji. Dar su Božji dogme koje nas usmjeravaju prema njemu. Njih treba ljubiti poštovati svim srcem pa će nas to dovesti brže u Raj tj u spasenje naše duše. Tako je on propovjedao, a ne onako kako ti pričaš. :DD

Draga totus ljubav je floskula kao nije usmjerena na pravi subjekt. Tako i oni iz udruge za tantrički sex misle da ljube, ali su usmjereni na tijelo i prolazni i često ponižavajući užitak. Tek kada je ljubav usmjerena na Boga tak onda ima smisla. Nemoguće je da netko prezire dogme Božje, a ljubi Boga. To je paradoks i nema smisla.

Vrh

PostPostano: Sub pro 02, 2023 20:03 

Što, imaš doušnika u mom mjestu, neku "jadnu ženu" kako si napisala, koja ti, kao, prenosi što je zapravo rekao svećenik u mom mjestu, mojoj crkvi???
Ne poznaš me, neznaš odakle sam, i imaš ideje pričati takve priče? :oops:
Ne znam što ti je, ali očito sam jedina koja odgovara na tvoje nebuloze. Vidim da nešto debelo ne štima, stalno spominješ taj "tantrički seks" pa uhvati se toga, prestani trolati.

Vrh

PostPostano: Sub pro 02, 2023 21:41 

totus tuus je napisao/la:
Ne poznaš me, neznaš odakle sam, i imaš ideje pričati takve priče?

Duhovita sam i kreativna, ali nisam zla. Tvoje priče vrijede koliko i te neke tamo žene. Ne može nitko provjeriti jesu li te gluposti o spasenju uopće izrečene na propovjedi. To je poanta.

Vrh

PostPostano: Ned pro 03, 2023 17:14 

Poanta je da ja pričam ono što sam doživjela. Uvijek sam mrzila laganje i koliko god sam grješna, taj grijeh mi se ne može prepisati, zbog toga što sam iskrena, i preiskrena ponekad kad valjda i ne treba, puno sam puta nastradala.
Ti si ovdje napisala nešto, što si "saznala" iz mog najbližeg okruženja, iako me ne poznaš i svi smo ovdje anonimni. Sad bih se trebala pitati, odakle ti ideja za takvo nešto. Imaš alate za špijuniranje, pa nismo zaštićeni anonimnošću ba forumu? Mogla bih pitati administratora, ako bih te shvatila ozbiljno. No, neću to napraviti, jer te ne shvaćam ozbiljno i mislim da su to tvoje tlapnje, kao i sve što pišeš. Problematika je katoličkih foruma, što dosta psihičkih bolesti uključuje i vjerske deluzije. Upoznala sam čovjeka koji isto njeguje ljubav prema latinskoj misi, pa mu pokazah ove upise. Kaže mi, voli i gregorijanske korale, a kad je ovo pročitao, kaže, ima iskompleksiranih ljudi, koji se iživljavaju na ovakvim forumima. Neću reći da mi je "otvorio oči" jer to sam znala, ali mi je pokazao da možeš cijeniti nešto iz prošlosti, poput latinske mise, ali biti uz to normalan katolik. Voljela bih da se uključi ovdje, za sad ga to ne zanima. No, ti i drugi sektaš to niste, eto, trudila sam se pokušati odgovarati ti, mislila sam, biti će koristi, očito, neće. Stoga, pokušati ću ne mlatiti dalje praznu slamu. Plod vaših upisa je prestanak pisanja kvalitetnijih sagovornika, poput adrijane, s kojom sam voljela pričati i kad se nismo slagale (jedino o Međugorju). Ufam se da će se sve isprofilirati, kvaliteta sa vratiti, ono slabo i loše ispasti.

Vrh

PostPostano: Ned pro 03, 2023 19:05 

Nekako se ne čudim što nisi prepoznala kako je ono što sam napisala više doktrinarno točno nego ono što si ti napisala, ali nitko ne može provjeriti što je taj svećenik stvarno rekao pa je stvarno bez veze tako raspravljati. Kad nešto želiš dokazati to mora biti svima dostupno za provjeru. Eto vidim da uvodiš i nove likove u svoje bajke pa zašto ne bi i ja isto postupala?
Upoznala sam i ja jednu ženu koja mi je isto rekla da dosta psihičkih bolesti uključuje i vjerske deluzije o spasenju svakoga i svačega bez obzira na dogme. Pokazala sam joj ove postove i rekla je kako se radi o iskompleksiranosti i iživljavanju. Ne mogu baš reći kako mi je otvorila oči no isto nije željela doći na forum i komentirati. Šteta možda smo mogli spojiti tog tvog poznanika i moju poznanicu pa gledati kako pričaju.
Inače da napišem ovdje i nešto ozbiljno moram komentirati i ovo o kvaliteti. Kvaliteta rasprave podrazumijeva da osoba može mirno i argumentirano obraniti svoje stavove, a ne duriti se i prizivati inkvizitorske metode kad joj se ne sviđa pravovjeran stav. Eto kad je došao šizmatik i potvrdio sve ono što sam ja pisala o njihovom shvaćanju ekumenizma tvoja "kvalitetna" sugovornica je pobjegla i prognozirala rat kojeg naravno nije bilo. Patetika svojstvena "suvremenim kvalitetnim" filozofima koji krivo shvaćaju katoličku vjeru.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Vrijeme na UTC + 01:00 sata