Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri vel 12, 2025 01:47

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 31 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub vel 03, 2024 21:34 

Pisao sam na mnogim forumima od 2005. godine...i na krščćanskim( skoro svim) i na svjetovnim forumima ( posebice forum.hr).
Nažalost nagledao sam se baniranja na svjetovnim forumima i velikuh cenzura, posebice kada bi se dirnulo u neke njihove kao aksiome i tobože nedodirljiva znanstvene teorije ,teze isl. ( npr. teorija evolucije, teme kontra egzistencije Boga , čuda u KC, euharistijska čuda isl.).
Nažalost slične stvari se događaju ili su se ranije događale i na katoličkim forumima ...gdje su se znale naprasno i neopravdano zatvarati teme, pa čak i zatvarati forumi ( npr. oko pitanja ukazanja Gospe u Međugorju, biskupu periću isl.)...forum katolink, križ-života...

Nažalost slično se počelo događati i na ovom forumu...u 12. mjesecu zaključana je tema "Kako Pravoslavna crkva tumači Izvan Crkve nema spasenja" pod potpuno neutemeljenim razlogom , nepotrebno i moguće pod nečijim pritiskom ili sugestijom!
Pritisak može biti od službenih struktura koje nadziru i vode forum/od samih visokih institucija u forumu, a moguće i od nekih forumaša koji vrše pritisak na admina...možda manje bitno odakle je došlo, jer od samom Giovija nije došlo
Razloga za zatvaranje nije bilo jer je tema stavljena na pravom podforumu- teme vezane uz nekatolike i govorilo se o pozicijama pravoskavne crkve u vezi nekog pitanja .
Tobožnji razlog za zatvaranje teme od admina je bio??:

Pošto se ovdje ne bavimo naukama drugih vjera, zaključavam temu.
Hrki možeš o katoličkom stavu raspravljati na već otvorenim temama:
Tko će biti spašen?
li otvoriti novu temu o nauku KC "Izvan Crkve nema spasenja".

Pogledajte samo sve teme na podforumu Teme vezane za nekatolike na kojima je bila dotična tema na kojoj sam pisao, pa svima može biti jasno da se o takvim temema (vezano za druge vjere, njihov nauk) upravo piše na tom/ovom podforumu i da nema boljeg mjesta za takve teme !
Što je najgore tema je bila u začetku i nije puno rečeno na njoj, kamoli dublje proučeno ili rečeno!
Znači o tome se moglo još dosta napisati jer oni koji o tome nešto više znaju nisu mogli reći sve što znaju!
Nažalost tema je trajno zaključana i o tojteni vrlo malo je rečeno i razjašnjeno!
Čemu otvarati novu temu o nauku KC " Izvan Crkve nema spasenja" kada takva tema već postoji??
Osim toga što je još važnije na taoj temi se pokušalo govoriti šta kaže nauk Pravoslavne crkve,a ne KC!
Šta kaže nauk KC znamo i o toem je napisano na stotine i stotine upisa!

Zbilja se čudim tomu...ne čudim se toliko tome kada sam na svjetovnim forumima ja ili drugi katolici znali biti banirani na temama koje su rušile ateističko/agnostičke poglede na svijet ili nategnute kao aksiome/tabu teme u koje se po njima nije smjelo dirati, jer je predstavljalo temelje njihove lažne ateističke temelje i tobože neporušive istine...??...ali kada se slične stvari događaju na katoličkim forumima to je za začuditi se ...da se na isti neprevedan i neutemeljen način postavljaju i urednici/nadzornici ili admini katoličkih foruma??
Takvo ponašanje me je totalno razočaralo, totalno prisjelo i odustao sam od daljneg pisanja do daljnjega...više puta sam se pitao da li da napišem nešto o tome ili da trajno napustim ovaj forum jer ako ovdje nema barem neke slobode gdje će je biti?...i ima li uopće smisla dalje pisati na ovom forumu ako se on ( i njegovi urednic/administratorii) po ničemu ne razlikuje od prizemnijih , u svakom slučaju neduhovnijih foruma iz svjetovne sfere i njihovih urednika/administratora?

Vrh

PostPostano: Sub vel 03, 2024 22:42 

Nužnost biti član Crkve ( KC) ZA SPASENJE NIJE istina..

Membership of the Church is necessary for all men for salvation. (De fide.)

..nitko nije protiv milosrđa ali Božje milosrđe ima granice...

God is infinitely merciful. (De fide.)

Čovječe! Pa ti si heretik. Lol. :lol:

Vrh

PostPostano: Sub vel 03, 2024 23:05 
Administrator

Razloga za zatvaranje nije bilo jer je tema stavljena na pravom podforumu- teme vezane uz nekatolike i govorilo se o pozicijama pravoskavne crkve u vezi nekog pitanja.

Možda nisi dobro shvatio, već sam objašnjavao kako se na ovom forumu bavimo specijalizirano i isključivo katoličkim naukom, i kako nemam vremena ulaziti u učenja drugih nauka i vjera. To se odnosi i na podforum "Teme vezane uz nekatolike", kako sam više puta objašnjavao, npr. ovdje:

"Pravoslavni i srpski unutarnji problemi ovdje nisu tema, ovdje se bavimo naukom Katoličke Crkve. Dio foruma "Teme vezane uz nekatolike" nije namjenjen da nekatolici tu pišu o svojoj crkvi, već se tamo raspravlja o katoličkim stavovima prema problemu ateizma, mogućnosti ekumenizma i sličnih pitanja.
Ako te katolički nauk i vjera zanima, možeš o tome pisati i raspravljati, ostalo nije tema ovog foruma."

viewtopic.php?f=2&t=27&p=45441#p45441

"Ovo je isključivo katolički forum, i bavi se samo tom tematikom. Jednako tako dio foruma "Teme vezane uz nekatolike" uopće nije namjenjen da nekatolici tu pišu o svojoj religiji, crkvi ili sekti, već se tamo isto raspravlja o katoličkom stavu prema tim temama"
viewtopic.php?f=2&t=27&p=38645#p38645

Osim toga što je još važnije na taoj temi se pokušalo govoriti šta kaže nauk Pravoslavne crkve,a ne KC!

Nisam stekao dojam da si u potpunosti razumio nauk KC o tome, probat ću objasniti barem dio katoličkog nauka o tom pitanju kad stignem.

Vrh

PostPostano: Ned vel 04, 2024 12:17 

Pisao sam na mnogim forumima od 2005. godine...i na krščćanskim( skoro svim) i na svjetovnim forumima ( posebice forum.hr).
Nažalost nagledao sam se baniranja na svjetovnim forumima i velikuh cenzura, posebice kada bi se dirnulo u neke njihove kao aksiome i tobože nedodirljiva znanstvene teorije ,teze isl. ( npr. teorija evolucije, teme kontra egzistencije Boga , čuda u KC, euharistijska čuda isl.).
Nažalost slične stvari se događaju ili su se ranije događale i na katoličkim forumima ...gdje su se znale naprasno i neopravdano zatvarati teme, pa čak i zatvarati forumi ( npr. oko pitanja ukazanja Gospe u Međugorju, biskupu periću isl.)...forum katolink, križ-života...

Nažalost slično se počelo događati i na ovom forumu...u 12. mjesecu zaključana je tema "Kako Pravoslavna crkva tumači Izvan Crkve nema spasenja" pod potpuno neutemeljenim razlogom , nepotrebno i moguće pod nečijim pritiskom ili sugestijom!
Pritisak može biti od službenih struktura koje nadziru i vode forum/od samih visokih institucija u forumu, a moguće i od nekih forumaša koji vrše pritisak na admina...možda manje bitno odakle je došlo, jer od samom Giovija nije došlo
Razloga za zatvaranje nije bilo jer je tema stavljena na pravom podforumu- teme vezane uz nekatolike i govorilo se o pozicijama pravoskavne crkve u vezi nekog pitanja .

Tko će biti spašen?

Pogledajte samo sve teme na podforumu Teme vezane za nekatolike na kojima je bila dotična tema na kojoj sam pisao, pa svima može biti jasno da se o takvim temema (vezano za druge vjere, njihov nauk) upravo piše na tom/ovom podforumu i da nema boljeg mjesta za takve teme !
Što je najgore tema je bila u začetku i nije puno rečeno na njoj, kamoli dublje proučeno ili rečeno!
Znači o tome se moglo još dosta napisati jer oni koji o tome nešto više znaju nisu mogli reći sve što znaju!
Nažalost tema je trajno zaključana i o tojteni vrlo malo je rečeno i razjašnjeno!
Čemu otvarati novu temu o nauku KC " Izvan Crkve nema spasenja" kada takva tema već postoji??

Zbilja se čudim tomu...ne čudim se toliko tome kada sam na svjetovnim forumima ja ili drugi katolici znali biti banirani na temama koje su rušile ateističko/agnostičke poglede na svijet ili nategnute kao aksiome/tabu teme u koje se po njima nije smjelo dirati, jer je predstavljalo temelje njihove lažne ateističke temelje i tobože neporušive istine...??...ali kada se slične stvari događaju na katoličkim forumima to je za začuditi se ...da se na isti neprevedan i neutemeljen način postavljaju i urednici/nadzornici ili admini katoličkih foruma??
Takvo ponašanje me je totalno razočaralo, totalno prisjelo i odustao sam od daljneg pisanja do daljnjega...više puta sam se pitao da li da napišem nešto o tome ili da trajno napustim ovaj forum jer ako ovdje nema barem neke slobode gdje će je biti?...i ima li uopće smisla dalje pisati na ovom forumu ako se on ( i njegovi urednic/administratorii) po ničemu ne razlikuje od prizemnijih , u svakom slučaju neduhovnijih foruma iz svjetovne sfere i njihovih urednika/administratora?

Hrki ti si tek sad shvatio da je ovo tz.isključivi forum, meni je trebalo par tjedana da to shvatim. To je jednostavno tako imaš vjerskih ili svjetovnih foruma gdje se slobodno vode rasprave i dijalozi sa drugim kršćaniskim denominacijama i čak sa pripadnicima drugih religija i ateistima a imaš kao što je ovaj gdje to nije moguće tako da uzmi ili ostavi.

Nažalost ni meni to nije drago i dugo je trebalo da to prihvatimo a na to sam više puta upozoravao da to nije u skladu i duhu kršćanstva a posebno katoličanstva ali kad drugim forumašima to ne smeta ko sam onda ja da im solim pamet.
U stvari sad kad je ostalo oko pet osoba na forumu od kojih su barem četri teško spojivi sa kršćanstvom a posebno katoličanstvom onda to zapravo većini i odgovara, jedina osoba na ovom forumu koja je 100 postotno kršćanskog duha a posebno katoličkog je Adrijana a da bi forum normalno funkcionirao takvih bi trebalo biti barem 100 a ovih koji su na rubu ne više od desetak.

Vrh

PostPostano: Ned vel 04, 2024 14:07 

Hrki ponašaš se djetinjasto i zbog uskogrudih i sebičnih interesa pokušavaš oblatiti vrlo dobru politiku administriranja. Nisi ti Hrki bezgrešan, teme su ti nekada nejasne i sklepane iz onoga što prepišeš s interneta i htio bi da je uvijek po tvom. Sjećam se da si išao od jednog do drugog člana i tražio izjašnjavanje po pitanju Međugorja itd. Sada bi da ti šizmatici nešto objašnjavaju ovdje kao da ne možeš otići na njihov forum i pitati ih?
Nitko nije savršen i nije kraj svijeta niti tvoj pristup, ali zašto kmečiš umjesto da sam otvoriš forum o Međugorju i protiv biskupa npr. i pišeš tamo slobodno i dopuštaš pisanje koje hoćeš. Ne nećeš ti napraviti nekakav afirmativan napor nego ti je lakše iz komfora zahtijevati nešto od drugoga.
Bez obzira na nesavršenosti (savršenog nema) ipak se mora priznati kako admin omogućava izražavanje mišljenja u skladu s jasnim pravilima i ne bi mu trebalo otežavati život. Kome se ne sviđa ne mora pisati, ali obično oni koji se najviše bune nikada neće prestati pisati dok god forum postoji.

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 12:31 

Tko će biti spašen?

Ovaj se put slažem s tobom. Na temama vezano uz nekatolike bilo bi zanimljivo takvo što pročitati. Ali ako su teme za nekatolike isto teme o katolicima, nije smisleno. Najbolje da ovdje nekoliko katolika objašnjava čija je vjera jača. Neka vide ljudi kakvi su "katolici". :(
Ali, što te briga...Vidiš da se sve vrti u krugu, da ima samo nekoliko ljudi...

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 15:02 

Ovi koji napadaju forum i admina su očito licemjerni i žele biti ravnopravniji od drugih i nametati svoje mišljenje drugima. Tek kad izgubite forum gdje možete iznijeti mišljenje cijeliti ćete ga, ali onda će biti kasno. Umjesto nedostojnog kmečanja trebali bi se zahvaliti adminu na vremenu koje ulaže na održavanje foruma.

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 15:41 

Možda nisi dobro shvatio, već sam objašnjavao kako se na ovom forumu bavimo specijalizirano i isključivo katoličkim naukom, i kako nemam vremena ulaziti u učenja drugih nauka i vjera. To se odnosi i na podforum "Teme vezane uz nekatolike", kako sam više puta objašnjavao, npr. ovdje:

"Pravoslavni i srpski unutarnji problemi ovdje nisu tema, ovdje se bavimo naukom Katoličke Crkve. Dio foruma "Teme vezane uz nekatolike" nije namjenjen da nekatolici tu pišu o svojoj crkvi, već se tamo raspravlja o katoličkim stavovima prema problemu ateizma, mogućnosti ekumenizma i sličnih pitanja.
Ako te katolički nauk i vjera zanima, možeš o tome pisati i raspravljati, ostalo nije tema ovog foruma."

http://www.katolicki.info/forum/viewtop ... 441#p45441

"Ovo je isključivo katolički forum, i bavi se samo tom tematikom. Jednako tako dio foruma "Teme vezane uz nekatolike" uopće nije namjenjen da nekatolici tu pišu o svojoj religiji, crkvi ili sekti, već se tamo isto raspravlja o katoličkom stavu prema tim temama"
http://www.katolicki.info/forum/viewtop ... 645#p38645

Nisam stekao dojam da si u potpunosti razumio nauk KC o tome, probat ću objasniti barem dio katoličkog nauka o tom pitanju kad stignem.

Na ovom forumu postoji podforum : Teme vezane uz nekatolike/ nekatoličanstvo!
Znači, da se mogu pitati sve stvari koje nemaju veze sa katoličanstvom...inače se ne bi podforum tako zvao!

sankcioniranje, baniranje ima smisla tek ako netko misionari kroz neku temu, piše bezobrazno protiv katoličanstva, a uzdiže svoju vjeru isl.... OVDJE TO NIJE BIO SLUČAJ!
I tada rekacija može biti opomena iste osbe, pa i neke teže sankcije- baniranje dotičnoga isl.Ali ne zatvaranje teme!
Ako je netko uzdizao svoju vjeru kontra katoličanstva, to nije razlog da se zatvara konrektna tema!

ako ne želite ( a to u biti nema smisla) da se pravoslavne kršćane, ili neke druge vjere išta pita u vezi njihove vjere onda nemojte ni davati podforum za to!?? Inače , radi se o teškoj i nepotrebnoj cenzuri!
Kao da se kod tebe/urednika stvara neki nepotreban strah šta će napisati neki pravoslavac??
Pa forum i služi je da svatko kaže šta misli ( bez vrijeđanja katoličke vjere naravno!)

Zadnja izmjena: hrki; Pon vel 05, 2024 15:47; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 15:46 

Ovi koji napadaju forum i admina su očito licemjerni i žele biti ravnopravniji od drugih i nametati svoje mišljenje drugima. Tek kad izgubite forum gdje možete iznijeti mišljenje cijeliti ćete ga, ali onda će biti kasno. Umjesto nedostojnog kmečanja trebali bi se zahvaliti adminu na vremenu koje ulaže na održavanje foruma.

Napadamo opravdano admina jer je napravio nekorektnu stvar
Nemoj molim te lijepiti etikete , pričati o licemjerstvu jer toga ovdje nema
stvar je i više nego jasna!
kad tebe zbanira kada budeš tupila o šizmi, herezi isl. ( ili zatvori neku tvoju temu, ili temu na kojoj najviše pišeš) o čemu stalno pišeš i ne mičeš od toga ko pijan od plota, onda ćemo vidjeti šta ćeš pričati o adminu? :((
Tad ćeš se ti pokazati licemjerom

Zadnja izmjena: hrki; Pon vel 05, 2024 15:58; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 15:52 

Ali, što te briga...Vidiš da se sve vrti u krugu, da ima samo nekoliko ljudi...

tO SAM VEĆ I RANIJE MISLIO SPOMENUTI, ALI STALNO SAM REKAO :AJDE NEĆU DA DOLJEVAM VATRU ...želim pisati na forumu i čitati ga
Zbog cenzure i sličnih stvari skoro nitko više ne piše na ovom forumu
Forum se sveo na 5 , maksimalno 10 ljudi koji navrate dnevno na forum...a napiše nešto na forumu još manje ljudi!
Nek se neki zapitaju zašto je to tako...sigurno nije radi necenzure i velikih sloboda

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 17:32 

tO SAM VEĆ I RANIJE MISLIO SPOMENUTI, ALI STALNO SAM REKAO :AJDE NEĆU DA DOLJEVAM VATRU ...želim pisati na forumu i čitati ga
Zbog cenzure i sličnih stvari skoro nitko više ne piše na ovom forumu
Forum se sveo na 5 , maksimalno 10 ljudi koji navrate dnevno na forum...a napiše nešto na forumu još manje ljudi!
Nek se neki zapitaju zašto je to tako...sigurno nije radi necenzure i velikih sloboda

Ne kipaj. Lol. :lol:

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 17:39 

Hrki ti si tek sad shvatio da je ovo tz.isključivi forum, meni je trebalo par tjedana da to shvatim. To je jednostavno tako imaš vjerskih ili svjetovnih foruma gdje se slobodno vode rasprave i dijalozi sa drugim kršćaniskim denominacijama i čak sa pripadnicima drugih religija i ateistima a imaš kao što je ovaj gdje to nije moguće tako da uzmi ili ostavi.

Nažalost ni meni to nije drago i dugo je trebalo da to prihvatimo a na to sam više puta upozoravao da to nije u skladu i duhu kršćanstva a posebno katoličanstva ali kad drugim forumašima to ne smeta ko sam onda ja da im solim pamet.
U stvari sad kad je ostalo oko pet osoba na forumu od kojih su barem četri teško spojivi sa kršćanstvom a posebno katoličanstvom onda to zapravo većini i odgovara, jedina osoba na ovom forumu koja je 100 postotno kršćanskog duha a posebno katoličkog je Adrijana a da bi forum normalno funkcionirao takvih bi trebalo biti barem 100 a ovih koji su na rubu ne više od desetak.

U potpunosti se slažem s tobom ...sve je to jadno i čemereno :oops:
Da ne govorim o kontadikcijama i nelogičnostima...kako razgovarati o nekoj temi koja se tiče nekatolika, nekatol. nauka ako se ne dopusti nekatolicima da daju svoje mišljnje ili tumačenje nečega što se tiče njegove vjere???
Kako je mogu pisati o nečemu što nije strogo katoličko ako ne čujem šta kaže taj drugi??

evo npr tema na ovom podforumu Kvekeri
S kim ću pričati o tome ako ne s nekim kvekerom koji vjerojatno zna puno više od mene ili ostalih katolika o kvekerima!
Osim toga stroga cenzura i nestremljenje barem kolko-tolkom ekumenizmu ili barem toleranciji ne vodi sigurno dobrom duhu međusobne prepiske i razmjene mišljenja što je osnovna svrha svakog foruma

evo nedavno sam naletio na tvoj dobar upis u temi Ekumenizam i baš mi se dopalo što si rekao u njemu
Ja npr imam jednog prijatelja koji ima ženu pravoslavku i mi se oko toga dobro slažemo, čak se i dobro zezamo oko pravoslavnih i srba/hrvata-katolika...mada smo ranije imali nekih svađa oko srpske politike, srbijanaca,aleksandra vučić, četnika isl.
ne bih dublje obrazlagao detalje oko toga ovdje javno ( ali ako te nešto zanima oko toga možemo preko pp)

Zadnja izmjena: hrki; Pon vel 05, 2024 18:11; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 17:54 

Membership of the Church is necessary for all men for salvation. (De fide.)

Čovječe! Pa ti si heretik. Lol. :lol:

Upravo suprotno...ako je netko heretik od nas dvojice oko ovog pitanja onda si ti
Već sam te dva puta ranije pitao da pojasniš svoje mišljnje oko EENS i nisi ništa rekao oko toga...još manje pojasnio!?

a zašto si u krivu?
Ovo što gore stavljaš ,a u prevodu glasi: biti član KC je nužno ZA SVE LJUDE za spasenje.
to nije potpuna istina...šta kaže nauk KKC i nauk kc oko toga?...vjerujem da si čitao na temi Spasenje izvan crkve o čemu smo pisali prije 3,4 mjeseca ...i ti si se javljao samo bacajući kratke izreke na engleskome bez da si išta pojasnio??

je li ti KKC , znači temelj nauka KC kaže da se mogu spasiti i oni koji nisu članovi KC a koji nisu u neskrivljenom neznanju !
ili ti i dalje ne priznaješ službeni nauk kc, odnosno sam Katekizam katol. Crkve?? koji tvrdi da ima iznimki za spasenje i ljudi izvan članova KC!??

ajde, barem jednom budi pošten i priznaj da griješiš...ili pojasni točno i precizno šta tvrdiš...i daj argumente za to!

Zadnja izmjena: hrki; Pon vel 05, 2024 18:14; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 18:04 

Napadamo opravdano admina jer je napravio nekorektnu stvar
Nemoj molim te lijepiti etikete , pričati o licemjerstvu jer toga ovdje nema
stvar je i više nego jasna!

Ovim pokazuješ koliko si licemjeran i kratkovidan. Naumio si ovdje omogućiti misionarenje šizmaticima pa nije ni čudo što se slažeš s Kopitarem koji to isto želi. Što je s ovim muškarcima danas nije ostalo niti v od viteštva u njima samo kmeče, žale se i napadaju onoga tko im čini dobro (u ovom slučaju admin).
hrki je napisao/la:
kad tebe zbanira kada budeš tupila o šizmi, herezi isl. ( ili zatvori neku tvoju temu, ili temu na kojoj najviše pišeš) o čemu stalno pišeš i ne mičeš od toga ko pijan od plota, onda ćemo vidjeti šta ćeš pričati o adminu?
Tad ćeš se ti pokazati licemjerom

Svi smo mi registracijom prihvatili pravila foruma i meni nije problem uskladiti svoje pisanje s pravilima. Ako nekada budem nepravedno sankcionirana radije neću pisati nego nedostojno kmečati kako ti to sada radiš. Čovječe pa nabrajao si forume koje si sahranio i jesi li se zapitao da li si se sam mijenjao ili neprestano tupio o Međugorju, protiv biskupa i u ovom stilu da se buniš protiv pravila.?
Ljenčinama je lakše napadati ljude koji se trude i omogućavaju rad foruma nego da sami ulože svoje vrijeme pa otvore svoj forum i probaju biti najpošteniji, najbolji, ... Neće to ljenčine nikada napraviti jer kada bi to napravili odmah bi vidjeli kako nemaju zapravo ništa ni ponuditi, a apsolutna sloboda jednostavno ne postoji.

Vrh

PostPostano: Pon vel 05, 2024 18:05 

Jako smo dugo pisali na toj temi na drugom podforumu, više puta stavljali one članke iz Katekizma koji se odnose na to i sve mi je jasno
Činjenica da sam postavio temu o tome šta kaže Pravoslavna crkva i pitao pravoslavce/ one koji znaju nešto više o njihovom gledanju na tu temu, to ne kazuje ništa o tome da li znam šta KKC kaže o tome i da li sam shvatio isto

Zašto...zato jer ja pitam pravoslavce na toj temi da kažu šta PC kaže o tomu, te šta sami ljudi pravoslavci kažu o tome, ili kako tumače pravoslavni nauk o tom pitanju... ne pitam ih šta katolički nauk kaže o tome

Meni se sve pari/ čini da je tebi netko s foruma zlonamjerno nabacio bubu u tom smjeru...što opet nije razlog da se naprasno zatvara tema u samom začetku!
Posebice jer nitko od pravoslavaca ili nekatolika nije niti "misionario u korist svoje vjere", a još manje da je napadao nauk KC , podrugivao se ili vrijeđao stav KC o tome, napadao KC isl.!

Znači, nikakvih razloga nema da tema bude zatvorena i da se pravoslavni ili ini ne smiju objasniti šta njihova crkva kaže o tom bitnom pitanju ( spasenju ljudi)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 31 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata